Ποτός

O Ποτός είναι ένα χωριό στο νησί της Θάσου, στην βόρεια Ελλάδα. Το χωριό βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στις ακτές του Θρακικού Πελάγους (το βορειότερο τμήμα του Αιγαίου). Ο Ποτός έχει 688 κατοίκους. Απέχει 42 χλμ NΔ από την πρωτεύουσα.

Το παραθαλάσσιο χωριό είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο κατά τη θερινή περίοδο, όπου ο τουρισμός παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος, παράλληλα με την αλιεία και την εκμετάλλευση του μαρμάρου. Τα σύγχρονα καφέ μπαρ και εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα, οι ξενοδοχειακές μονάδες συγκεντρώνουν πολυάριθμους έλληνες και ξένους παραθεριστές.

Συνέχεια του Ποτού είναι το Πευκάρι, τουριστικός οικισμός με όμορφη ακρογιαλιά. Η Ψιλή Άμμος είναι ένα μικρό χωριό, 5 χλμ μακριά από τον Ποτό. Αποτελείται κυρίως από τουριστικά καταλύματα καθώς η τοποθεσία είναι ιδανική για ξέγνοιαστες διακοπές. Η παραλία είναι αμμουδερή και τα νερά σμαραγδένια ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενασχόλησης με πολλών ειδών θαλάσσια σπορ. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και παραθαλάσσια μαγαζιά όπου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα.